För € 5, fick jag 100 nya gillar. Inte illa.

By | March 12, 2020

Som administratör för en Facebook-sida kan du se listan över personer som gillade den, och du kan klicka på deras namn för att komma till deras offentliga profiler (precis som om du slog upp dem i sökfältet). Jag brukar inte göra det, men jag kollade en hel del av dessa människors profiler för att ta reda på om de var verkliga. Och jag fick reda på att majoriteten av dessa profiler var antingen falska eller inte den typ av anhängare du vill ha ändå.

I genomsnitt gillade de personer som gillade min sida cirka 20 000 andra sidor. 20 000 sidor. Vem gör det, ärligt talat? En ny följare gillade den officiella sidan av Oreo, en porrstjärna, och ett företag som säljer båtar inom några minuter efter att han gillade min utbildningssida. Ganska många intressen, eller hur?

Några av profilerna var så uppenbart falska jag var tvungen att skratta. En av följarna hade flera kopior av sig själv bland sina vänner, med samma profilbild och namn. Han postade bara slumpmässiga bilder som sedan gillades av hans kopior. Kanye West skulle vara stolt.

Källa: se här