Vilka är de negativa effekterna av Viktgainers?

By | December 19, 2019

Muscle Mass Gainer och vikt Gainer produkter löfte ökar i muskel storlek och hävdar att göra det enkelt att packa på pounds. Men i de flesta fall, om du äter en hälsosam kost, kosttillskott behövs inte. Det är viktigare att veta att produkterna kan ha skadliga hälsoeffekter.

Gainer kosttillskott kommer i shakes, pulver och andra former, och deras komponenter varierar. Protein är den viktigaste ingrediensen, men vissa produkter inkluderar kreatin. Det är viktigt att hålla i åtanke att Food and Drug Administration inte granska dessa tillägg för säkerhet eller effekt. Konsultera en läkare innan du tar någon Gainer produkt.
Tips

Vikt Gainer och muskelmassa Gainer biverkningar inkluderar en lång lista av hälsorisker. Vissa är mindre, men många är seriösa.
Kompletterande näring drycker

Av alla produkter för viktökning på marknaden, kompletterande näring drycker är förmodligen den säkraste. Säljs under märkesnamn som se eller Boost, de finns på stormarknad hyllor. Enligt Harvard Health, dryckerna hjälpa människor som återhämtar sig från en sjukdom, har en dålig aptit eller uppleva svårigheter att tugga.

Kompletterande näring drycker ger ett balanserat intag av kolhydrater, proteiner och fetter. Vissa är utformade för att tillgodose näringsbehov av specifika tillstånd såsom cancer, diabetes eller njursjukdom. Produkterna har vissanackdelar, men proffsen överväger nackdelarna i människor som tycker att det är svårt att äta tillräckligt.

Ett problem är att dryckerna innehåller en hel del socker. Medan den extra socker kan leda till viktökning, vilket är målet, i vissa människor, det kan resultera i för mycket viktökning. Detta ökar risken för tillstånd i samband med övervikt såsom diabetes och högt blodtryck. Hos människor som är kapabla att äta, de extra kalorier kan vara för riskabelt, säger Harvard Health.

Ett annat bekymmer är att näring som härrör från en kan inte jämföra med näring som härrör från livsmedel. Även om många av dryckerna är berikade med vitaminer och mineraler, de saknar några av de näringsämnen som finns i hela livsmedel

Ett hälsosammare alternativ är att köpa en mat-baserad Shake, som finns i den kylda delen av stormarknader. De är mindre bearbetade och innehåller mindre tillsatt socker. En annan fördel är att de är osannolikt att ha stora mängder av vitaminer eller onödiga ingredienser, som ingår i konserverad drycker.

Innan du väljer en Shake, Läs etiketten. Om socker är den första eller andra ingrediens som anges, innehåller produkten för mycket, påstår Harvard Health.
Biverkningar av protein pulver

Vissa vikt Gainer biverkningar och massa Gainer biverkningar härrör från proteinhalten. Idrottare och människor som vill få vikt tenderar att tänka konsumtionen av extra protein kommer att öka muskelmassan. MedlinePlus säger att detta är faktiskt en myt: endast styrketräning bygger muskler.

Äta en överdrivet proteinrik kost är kopplad till en rad negativa hälsoeffekter, så tar proteintillskott eller konsumerar mer än rekommenderat proteinintag i livsmedel rekommenderas inte.

Läs mer: 5 skissartade saker att undvika i ditt protein pulver

Intag av proteintillskott på en långsiktig basis har negativa konsekvenser, indikerar en studie publicerad i Nature metabolism i april 2019. Det grundar produkterna orsakar obalanser i amino syror, som är byggklossar av protein. Konsekvenserna är överätande, fetma och lägre livslängd.

Författare till en maj 2018 översyn med i Journal of kosttillskott sade de påstådda fördelarna med proteintillskott har lett till överanvändning. Efter att ha analyserat för-och nackdelar, sade de att produkterna ofta inte innehåller andra viktiga näringsämnen som behövs för hälsan. Människor bör få protein från livsmedel om inte tillräckligt med kvantitet är inte tillgänglig i kosten, de avslutade.

Harvard Health rapporterar ytterligare problem i samband med proteintillskott. Vissa produkter har en mjölkbaserad proteinkälla, vilket kan orsaka tarmbesvär hos personer som är laktosintoleranta eller har mejeri födoämnesallergier. Andra produkter är höga i socker, ett problem som kan leda till blodsocker spikar.

Forskning har funnit ett brett spektrum av toxiner och föroreningar i proteinpulver, konstaterar Harvard. Dessa inkluderar tungmetaller, såsom bly, kvicksilver och arsenik, tillsammans med bekämpningsmedel och bisfenol-A, en kemikalie kopplad till cancer.

Om du inte har ett medicinskt tillstånd som gör det svårt att ta i tillräckligt med näringsämnen, få ditt protein från mat, råder Harvard. Bra källor är bönor, nötter, frön, fettsnål mejeriprodukter, ägg, fisk, fjäderfä och magert kött.
Bieffekter av kreatin

Kreatin, en aminosyra som lagras i muskler, läggs ibland till muskelmassa klicka här för mera info. Tillverkarna hävdar att det ökar energi, så det är av intresse för kroppsbyggare och idrottare. Men studier på dess effekt visar inkonsekventa resultat, konstaterar Mayo Clinic.