Vad betyder vaping eller vaping?

By | February 12, 2021

Vad är vaping eller vaping?

Vaping består av inandning av ångor som skapas av hög temperaturuppvärmning av en vätska inuti den elektroniska cigaretten.

Vätskan kan innehålla: nikotin, tetrahydrocannabinol (THC) och cannabinoider (CBD) oljor och andra ämnen och tillsatser.

Enligt CDC, e-cigaretter eller e-cigaretter https://vape.se/produkt-kategori/e-juice/, kallas också vapes, e-hookahs, vape pennor och elektroniska nikotin leveranssystem (slutar).

Användningen av en elektronisk cigarettprodukt kallas ofta vaping.

Vilken vätska innehåller E-cigaretter? Här är några exempel på vätska du hittar i e-cigaretter: Just Fresh, Just Juice, Kilo, Koyuki Vapor, Liquid Voyage, Liquid Wonders, Loaded E-Juice, Milk King E-juice, Moo Shake och Nasty Juice! Men det finns fler naturligtvis också!

Vätskor innehåller för det mesta nikotin, en mycket beroendeframkallande substans som kan påverka hjärnans utveckling före 25 års ålder och enligt vissa studier har en skadlig effekt på vuxna.

I stället innehåller de inte många farliga ämnen som finns vid rökning av en cigarett, såsom tjära (cancerframkallande) eller kolmonoxid (orsak till hjärt-kärlsjukdom).

Vilken skada orsakar vaping?

Men ångan innehåller fina partiklar som tränger in i lungorna. Det finns” många potentiellt giftiga ämnen”, avslutade en rapport från American Academy of Sciences publicerad i 2018.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.

Bland dem metaller (nickel, bly…) förmodligen från spolen som används för att värma vätskan, liksom tillsatser som anses säkra i livsmedelsindustrin men kopplade till lungsjukdomar eller inte studerats i deras förångade form.

Studier måste vänta i flera årtionden för att vara säker på de långsiktiga effekterna av dessa ämnen på kroppens celler.

Forskare har fortfarande lite perspektiv på e-cigaretter, säljs sedan mitten av 2000-talet.

Våran Källa: dk.vape.se eller på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se och VapeSweden.se.