Hus passerar förbud mot smaksatta e-cigaretter

By | March 12, 2020

Lagförslaget, backa Youth Tobacco Epidemic Act, författad av demokraten Frank Pallone i New Jersey, skulle inte bara förbjuda smaker, som medlemmar av kongressen säger locka tonåringar att använda nikotin, men skulle också förbjuda online-köp av e-cigaretter.

“Nu när vi ser ungdomar vaping växer i detta land, varje dag, ansträngningar görs på marknaden specifikt för små barn, varje dag, måste vi agera för att försöka skydda våra familjer och försöka skydda våra barn,” Demokraten Tom Suozzi i New York sade på kammaren golvet fredag.

Även om lagförslaget har bipartisan stöd, vissa republikaner motsätter sig restriktioner för att sälja smaker, med argumentet att de skulle straffa vuxna som https://vape.se/e-cigaretter/att sluta röka.

President Trump backade från en plan för att begränsa smakförsäljningen i november och sade att “förbud” skulle driva tonåringar och vuxna att köpa svarta marknadens ejuice. Men han undertecknade lagstiftning som höjer den federala lagligålder för inköp av tobaksvaror från 18 till 21 i december.

Vape butiksägare har protesterat smak förbud, säger att de är beroende av smak försäljning för att hålla sina butiker flytande.

Pallone lagförslag, om det antas i senaten, skulle vara den mest omfattande lagstiftning som syftar till att styra ungdomar från att använda tobaksvaror.